martes, 10 de agosto de 2010

Accidents a prevenir


Primer de tot vull donar el més sentit pesem als familiars de la persona accidentada aquesta matinada a la nostre ciutat.

Però també vull aprofitar aquest desafortunat accident per remarcar que cal un esforç de tots per prevenir aquests accidents.

  • Conductors i vianants; cal que complim les normes de circulació i que siguem conscients que qualsevol distrecciò o bè qualsevol imprudència pot resoldres amb un tràgic final.

  • Agents responsables del control de la seguretat viària: compleixin i facin complir les normes de circulació, així com resolguin aquells punts negres de la nostre ciutat.
  • Polítics i responsables de prevenir, organitzar i redactar projectes de millora per a la segeuretat viària: facin d’una vegada un PLA LOCAL DE SEGURETAT VIÀRIA per tal de detectar les zones perilloses per a millorar-les i fer de Banyoles una ciutat segura.
[imatge del dia de la mobilitat sostenible i segura del 2008, campanya d'ICV-IdB]

El passat mes d’octubre de 2009 vaig escriure el següent article, que avui podria reutilitzar.

En un accident hi ha, al menys, tres factors: l’accidentat, el responsable de l’accident i la via. Aquest últim factor recau sobre el govern municipal, amb excepcions com poden ser vials de titularitat de la Diputació, de la Generalitat o de l’Estat. Des del començament d’aquest segle els accidents vials s’han entès com un problema de tota la societat, i no un problema de l’accidentat i el responsable. Aquesta nova ètica ha reduït la taxa d’accidents. Però a diferència de moltes ciutats on han entès que els accident urbans són un gran problema, a Banyoles no s’ha fet tot el possible per reduir el grau d’accidents, i en els últims tres mesos la ciutat n’ha patit varis i amb fatals conseqüències. Cal doncs que aquest Ajuntament reaccioni de manera contundent, així com també traci un camí a seguir en els pròxims anys. Però també hem de demanar:

•Als vianants; que davant d’una ciutat de 19.000 habitants i un parc d’automòbils dins de ciutat de gairebé 13.000 cotxes, han de prendre les precaucions mínimes per evitar situacions de risc... ja que la ciutat de fa un temps no és la mateixa que la d’avui.

• Als conductors: que respectin les limitacions de cada carrer, que siguin responsables d’allò que estan conduint i sobretot que pensin que un moment de distracció, sobrepassar el límit,etc li pot costar la vida a un altre però també li pot destruir la seva.

• A l’Ajuntament de Banyoles. El ciutadans/es de la ciutat ens mereixem un respecte. I no se’ns pot enganyar. Les dades de sinistralitat dintre de la ciutat són molt més altes que les d'altres ciutats pròximes. No poden demanar un informe al RACC on diu que la ciutat té un problema amb accidents amb vianants i ciclistes i no prendre cap mesura. I sobretot ni la provisionalitat d’una situació ni tampoc la manca de diners poden justificar les no inversions cap a la seguretat.

Cal doncs que tots/es el responsables de l’Ajuntament de Banyoles, així com també el regidor responsable, defineixin un camí a seguir on s’han de: millorar la presència de policia, millorar diferents trames urbanes per tal que siguin segures per a tots els usuaris i per últim cal invertir en campanyes d’educació viària. A tots els ciutadans/es: han de fer constar el seu malestar cap a les irregularitats i mala planificació dels carrers de la nostra ciutat, i alertar dels perills detectats. Jo em comprometo a lluitar amb vostès.


http://radiobanyoles.cat/noticia.php?id=6401&t=Una+dona+de+76+anys+ha+mort+aquest+matí+en+un+atropellament+a+l’avinguda+de+la+Farga+de+Banyoles

No hay comentarios: