miércoles, 5 de diciembre de 2012

A propòsit de la reunió amb la PAH i l’equip de Govern de Banyoles.



Són moltes les vegades que m’haig d’escoltar que ICV té un posicionament massa clar a favor dels desnonats (les víctimes en general , sigui quin sigui el tema) i molt en contra amb els bancs (els agressors, culpables… en general) . L’equip de Govern sempre em demana que tingui un punt de vista més equilibrat respecte les víctimes i els culpables.
Jo voldria fer una reflexió sobre aquesta qüestió:
A l’equip de Govern m’agradaria que reflexiones sobre la següent frase “la banca sempre guanya”. Així doncs per què haig de lluitar per ells, si ja de bon inici sabem que ells ja ho tenen guanyat, no és més lògic defensar a aquells que han estat estafats, menystinguts, enganyats... i canviar la frase “la banca perd”.
Diferencio molt bé qui és la banca i qui és el treballador de la banca, tot hi així els hi hem d’exigir que no si val tot a la feina. A vegades cal que ens revolucionem i  ens mostrem en contra de les decisions superiors. O és que un director de banca va dormir tranquil un cop ha firmat el desnonament d’una família sense haver exhaurit tots els procés per buscar una solució, o bé, els ha enganyat dient que els hi allargava el deute hipotecari que amb el increment del deute que  això comporta. Per que jo cada dia puc anar a dormir molt tranquil per que mai he enganyat a cap client de l’empresa on treballo.
Algunes accions donen una imatge i d’altres un altre. Per exemple que l’equip de govern es reuneixi abans amb els bancs que amb la PAH demostra que té més convivència amb la banca que amb els ciutadans afectats, demostrar no vol dir que així sigui (matiso). En canvi que la policia local no actuï contra la PAH demostra un rebuig cap un sistema antisocial i equivocat.
Per últim quan una llei, situació o actuació és injusta no l’hem d’acatar. Per tant hem de jugar amb la legalitat vigent i buscar solucions  a límit de la legalitat o ve fora d’ella si cal. Un exemple: si ara no acatem la llei de l’educació, com sembla que vol fer CiU i la resta de partits, per què no ho podem fer per exemple amb la llei hipotecària?
Tot hi així, haig d’agrair per una part la feina de la PAH de Banyoles i una bona predisposició de l’equip de govern en aquesta primer reunió. Tot hi així no me’n puc estar de recorda que la CUP i ICV ja van demanar actuar amb els desnonament el novembre del 2011, proposant diferents actuacions, recordo que avui som a desembre de 2012, anem tard, però podem avançar molt.

No hay comentarios: