jueves, 30 de junio de 2011

Coherència!

El passat dimecres dia 29 de juny l’Ajuntament de Banyoles va aprovar, amb els únics vots a favor del govern, el cartipàs (distribució de càrrecs i regidories)  i els sous dels qui governaran la ciutat els pròxims 4 anys.

Primer de tot cal destacar el pacte CiU i PSC que es va formalitzar el dia de constitució de l’Ajuntament. La primera pregunta que els ciutadans/es hauríem de fer al govern és: què comporta aquest pacte per la ciutat? Caldria que expliquessin els objectius que ambdós partits tenen per els pròxims 4 anys a la nostre ciutat.

Segon; la distribució de regidories s’ha fet discriminant a les dones. De 10 regidors i regidores que té l’actual govern, 7 són home i 3 són dones, de les quals només una té un càrrec elevat com a tinent d’alcalde, les altres tenen càrrecs menors. La única dona que hi ha amb un càrrec alt no disposarà d’una dedicació exclusiva, cosa que si ho faran 4 companys seus dels quals dos no tenen responsabilitats menors.

Tercer; tot hi que diuen, i és cert, que no augmenten el sou respecte allò que s’aplicava en anteriors legislatures, no han aplicat cap mesura de reducció voluntària. Per exemple: la regidora  que d’aquí pocs dies estarà jubilada, podria renunciar la seva retribució com a regidora ja que el fet de ser-ho no perjudicarà en la seva jornada laboral.

Quart: els sous: alcalde: 4078,12€/mes , tres persones amb dedicacions exclusives: 3087,15€/mes , quatre tinents d’alcalde: 1195,17€/mes, dos regidores: 690,48€/mes, els set  regidors a l’oposició: 226,71€/mes.  Al final d’any la suma del govern és de 260.719,58€. Mesures com reducció de dedicacions exclusives, reducció del 20% del sous... podrien fer que l’Ajuntament estalvies fins a 50.178€ (uns 8.350.000 pts)  a l’any .

Cinquè: el senyor Jordi Bosch Lleó, conegut com a Barraca, regidor del PSC ha disminuït el seus càrrecs, l’anterior legislatura era Tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i  actualment serà regidor de Medi, Habitatge i Programa de Barris, però la diferència, menys responsabilitats, no ha comportat que no tingui una dedicació exclusiva que mantindrà igual que l’anterior mandat. Ètica i moralment pot aquest regidor ha de seguir en ell govern i  tenir dedicació exclusiva després dels pitjors resultats del seu partit a la nostre ciutat? Aquest és el verdader pacte CiU- PSC a Banyoles?

Que consti, com ja m’ha fet arribar algun regidor del govern, que no actuo com a membre d’una candidatura ni amb rancor de no haver estat elegit pel poble, sinó que actuo com a banyolí que paga els seus impostos i demana coherència i responsabilitat a aquells que elegits democràticament governen la seva ciutat. Sembla ser que l’actual govern demana que ens estrenyi’m  el cinturó i ens abaixem els pantalons, cosa que les dues a l’hora no pot ser.  

3 comentarios:

Frijolo dijo...

Muy inocente es lo que eres tu chaval... Y estoy siendo amable, que conste...

Joan Luengo dijo...

Lamento profundament que utilitzis aquesta actitud. espero i desitjo que en algun moment puguem parlar cara a cara i no darrere d'un nick anònim. Salutacions coordials

Albert Piqué dijo...

Aquesta és la forma que la vella política entén que ens interessem en la política local amb les eines del 2.0 : si opines i publiques és per rancúnia. Seguint aquest raonament ningú amb inquietuds polítiques que les defensi públicament podria escriure o bé opinar sobre política. És ridícul.