viernes, 6 de noviembre de 2015

No al pressupost de Banyoles pel 2016.

Dimarts es va celebrar el ple municipal on es va discutir el pressupost municipal de Banyoles per l'any 2016.

ICV-IdB vàrem votar-hi en contra per tres motius:

• No hi ha model de ciutat: Si un pregunta a l'equip de govern quina és la ciutat que volen deixar l'any 2019, un cop finalitzi aquest mandat, ningú té una imatge clara. Respostes molt obertes i poc concretes; solucionar problemes, resoldre situacions, acabar aquest projecte.... Però mai un model concret de ciutat. Des d'ICV-IdB hem dit moltes vegades que nosaltres volem una ciutat que resolgui els problemes de la gent, que sigui ecològica i sostenible, referent en cultura, que doni suport a l'educació, i que dinamitzi l'economia. Conceptes que poden esdevenir en propostes clares i concretes: pla de carrils bicicleta, reformular per maximitzar l'ús del transport interurbà, la nova biblioteca, el projecte per un nou centre cívic, serveis socials que ajudin i encaminin a les persones per resoldre els seus problemes, inversions en plans d'ocupació municipal, creació de brigades de civisme i vigilància de l'estany...

• No hi ha una dedicació clara per les persones: si bé és cert que l'ús dels serveis socials sembla que s'hagi estancat, i per tant, que els ciutadans hagin après a sobreviure o hagin "millorat" en part la seva mala situació, ara toca una feina molt més complicada i sobretot que hi vol molta dedicació: encaminar i ajudar a tornar a la "normalitat" aquelles persones que han patit de forma greu o molt greu la crisi econòmica dels últims 8 anys. Per tant hem de passar la beneficència i assistència dels serveis socials a una política de suport, acompanyament i ajuda.

• No hi ha participació: les inversions de l'Ajuntament són decidides únicament pels polítics del govern. Ells/elles decideixen com i de quina manera s'invertirà el pròxim any. Aquest any la infraestructura estrella serà la nova seu de la policia local. Si bé és cert que la necessitem, potser caldria "redistribuir" la despesa en inversions per igual als diferents barris de la ciutat. I aquesta inversió hauria de ser decidida pels ciutadans i ciutadanes mitjançant consultes. El que sempre hem definit com a pressupostos participatius.

Per aquests tres motius vàrem votar en contra, i com veieu hem posat sobre la taula un seguit de propostes clares i concretes. No és de bon grat votar en contra dels pressupostos, i fer "el paper" en el ple de sempre dir no, per molts arguments que hi tinguem, tot hi que ho fem per responsabilitat i seguiment del nostre programa electoral. És per això que vàrem posar sobre la taula una proposta global: un pla d'acció municipal consensuat amb tots els grups municipal que posi les línies vermelles pels pressupostos dels pròxims anys: què volem, com ho volen, quan ho volem i quant costa. I que sigui una proposta conjunta de TOTS els grups municipals.
 

 

No hay comentarios: