miércoles, 27 de febrero de 2008

Les regidores de l’Ajuntament de Banyoles presenten un manifest “en defensa dels drets de les dones i en commemoració del dia internacional de la dona

L’acte ha comptat amb la presència de les sis regidores del consistori banyolí, Nani Ribas (CiU), Joana Vilà (CiU), Núria Carreras (Plataforma Progressista-PSC-PM), Eulàlia Turró (Esquerra-AM), Maria Vila (Esquerra-AM) i Núria Langa (Iniciativa per Catalunya Verds-IB-EPM).

Aquest dimarts al matí les regidores de l’Ajuntament de Banyoles han presentat un manifest “en defensa dels drets de les dones i en commemoració del dia internacional de la dona treballadora”. L’acte ha comptat amb la presència de les sis regidores del consistori banyolí, Nani Ribas (CiU), Joana Vilà (CiU), Núria Carreras (Plataforma Progressista-PSC-PM), Eulàlia Turró (Esquerra-AM), Maria Vila (Esquerra-AM) i Núria Langa (Iniciativa per Catalunya Verds-IB-EPM).

Les regidores manifesten que “la nostra unitat i el nostre compromís en la defensa dels drets de les dones i el nostre desig de viure una realitat sense discriminacions”. També, exposen que “les dones ens hem incorporat massivament al món del treball i s’està incorporant de manera més lenta, però igualment imparable, al món de la política”.

Per altra banda expliquen que “una cultura mil·lenària de primacia de l’home sobre la dona, no es pot canviar en dos dies, però fem una crida a les dones perquè defensin i reivindiquin els seus drets. Dret a una vida digna, dret a igual salari que un home en el mateix lloc de treball, dret a no ser discriminada per raó de sexe en cap àmbit, dret a la seva integritat física, dret a decidir amb total llibertat i sense condicionants de cap tipus, si vol dedicar-se a la importantíssima tasca de tenir cura de la família o de participar activament, mitjançant el seu treball fora de casa, en el desenvolupament econòmic i en la construcció d’una societat més justa i igualitària”.

El manifest acaba destacant que “el dia 8 de març, dia de les dones treballadores, és un reconeixement a aquelles dones que van donar la vida per defensar els seus drets. El millor homenatge que els hi podem retre és la nostra unitat, per sobre d’ideologies polítiques, en la defensa i ampliació d’aquests drets a totes les dones. Sinó, el seu sacrifici seria en va”.

No hay comentarios: