martes, 8 de abril de 2008

ICV-IB commemorarà la II República un any més, amb més activitats

ICV-Independents continua aquest any treballant per la recuperació de la memòria històrica i la reparació dels greuges que tanta gent va patir amb l’explicació de què va significar la Segona República mitjançant una exposició, un col·loqui, un audiovisual, una plana web i una moció presentada al Ple Municipal.

ICV-IdB va començar l’any passat un seguit d’activitats adreçades a commemorar la proclamació de la II Republica
La inauguració de l’exposició es farà el pròxim dissabte 12 d’abril al Museu Darder de Banyoles amb un vídeo i un col·loqui sobre aquesta època. A més a més al finalitzar l’acte es farà un brindis, com ja es va fer l’any passat, per tal d’honorar la commemoració.

A més a més des d’ICV-IdB animem a tots/es els ciutadans/es que el pròxim dilluns 14 d’abril vagin a l’ajuntament de Banyoles a veure exposada dignament la bandera republicana, amb els ideals de la qual tanta gent es va identificar i encara ho fa. epública al nostre país i es va comprometre a seguir-ho fent cada any. Per això, ICV-IdB ha organitzat un seguit d’activitats adreçades a tothom amb l’objectiu d’explicar què va ser la República.

En aquest marc, ICV-IdB ha elaborat una exposició sota el nom “La II República en poques paraules” que explica aquella època amb paraules clau, com ara sufragi universal, la nova dona, educació pública i laica i moltes altres. Paral·lelament a aquesta exposició s’ha obert una web (www.lasegonarepublicaenpoquesparaules.blogspot.com) que recull tota la informació de l’exposició, notícies, explicacions, opinions... L’exposició es farà del 12 al 30 d’abril a la Biblioteca de Banyoles.

No hay comentarios: