viernes, 21 de marzo de 2014

Les mentides de l’Ajuntament amb els “Versots”



El passat dia 21 de febrer es va celebrar la Rua del Versots, lectura de textos crítics i satírics, de les Gàrgoles de Foc dins els actes de Carnaval. Inicialment aquesta activitat s’havia de fer davant l’Ajuntament, però pocs dies abans es va comunicar que no es podia realitzar davant l’Ajuntament sinó a la Plaça Major, sense gaires més explicacions. En el ple de febrer, celebrat el dia 24 de febrer, ICV-IdB va preguntar sobre el canvi sobtat, i l’Equip de Govern va al·legar motius de “seguretat”.

Dies després del ple ICV-IdB va demanar, per curiositat per saber els motius, l’informe de seguretat on s’exposaven els motius pel quals s’informava desfavorablement per la celebració de l’acte a davant l’Ajuntament.


Reflexions que em sorgeixen després de la lectura:

1.       MANCA D’EFECTIUS POLICIALS?: o bé la Policia Local no es va organitzar suficientment per tal que en un dia puntual com el de Carnaval hi hagués “suficients” efectius per tenir una festa segura, que seria un error de coordinació. O  l’acte dels “Versots” es va celebrar a la Plaça Major de forma poc segura, ja que si no hi havia efectius per fer-ho a davant l’Ajuntament, es pot suposar, que tampoc n’hi havia per fer-ho a la Plaça Major, que seria un error de seguretat.

2.       RESTRICCIÓ DE CIRCULACIÓ?: es evident que tallar el passeig de la Indústria és un “problema” de circulació, però un divendres a les  20.00h té una afectació gran? No sé com ho veuen des del Govern banyolí, però em sembla que és molt més greu l’afectació que tindrà la Volta Ciclista a Catalunya que passarà per Banyoles el pròxim dimarts per la tarda i tallarà tota la carretera central (Av. Països Catalans i Carrer Lliberta), no?

3.       PLAÇA MAJOR?: com que tradicionalment es feia a la plaça major és millor que es faci allà... una raó de pes! Cada any es canvia la Rua Infantil i no passa res... 


Inseguretat o manca de coordinació, mentides respecte la circulació i apel·lar a la “tradició” em semblen, a nivell personal, tres  raons poc fonamentades per justificar el que ja era evident abans de tenir l’informe de Seguretat; l’equip de govern  no volia fer-ho davant l’edifici de l’Ajuntament per tal de que no “s’enfotèssin d’ells davant la casa gran. QUIN POC SENTIT DE L’HUMOR, i última reflexió això deu ser l’anomenada “censura legal” ,no?

No hay comentarios: