jueves, 18 de septiembre de 2014

Escolliu: pet o merda

Ahir tarda l’Ajuntament de Banyoles va organitzar una reunió amb tots els  propietaris/es de la zona del Sota Monestir.

Recordem: el 26 de juny de 2012 es va aprovar inicialment el projecte “d’ordenació” del Sota Monestir. Després d’això tothom va poder presentar al·legacions al projecte i fins avui no sabem res més.

La reunió d’ahir era per discutir què havia de fer ara el Govern de Banyoles respecte el projecte del Sota Monestir. Sobre la taula (fictícia ja que no hi havia res per escrit) dues propostes:

OPCIÓ A: continuar amb el projecte actual i aprovar-ho en breu i posteriorment aprovar l’avanç de POUM (pla d’ordenació urbanístic municipal). Per mi aquest opció és la del pet; respira ràpid que s’acaba.

OPCIÓ B: deixar en suspens el projecte actual i aprovar primer l’avanç de  POUM. El sector Sota Monestir es discutiria conjuntament amb el POUM, però hi hauria una declaració d’intencions per tal que durant la tramitació els propietaris/es tinguin quelcom que els beneficiï.  Aquesta és l’opció merda: dura la pudor, costa de netejar i és  carregós.

És curiós : des de SEMPRE ICV-IdB hem demanat que no hi hagués el projecte de Sota Monestir si aquest no es feia dintre del POUM, per les conseqüències que això podia tenir per la ciutat en general. Ara el govern de Banyoles busca la complicitat dels propietaris/es per tal de legitimar el que pugui fer, i per tant  penjar-se la medalla d’una victòria política.

Però cal ser conscient que aquí hi ha un greu error de procediment per part del govern, i és: les expectatives que van crear.  Si el temps dedicat al Sota Monestir l’haguéssim dedicat a debatre el POUM a dia d’avui, tindríem la recta final del POUM, i per tant, tindríem la recta final del Sota Monestir.  Però  CiU sempre va dir que no volia fer-ho així, i que primer una cosa, Sota Monestir, i després l’altre, el POUM. I ara encomanen als propietaris/es que assumeixin la responsabilitat d’una decisió ja que CiU es va equivocar en programar l’ordenació urbanística, i per tant les expectatives creades es poden acabar ara, de manera incorrecte segons el nostre parer, o bé, allargar les expectatives, amb la incertesa que això pot provocar als propietaris/es.

Seguim dient des d’ICV-IdB que no es pot aprovar el Sota Monestir sense veure i preveure la ciutat en general, i que en tot cas, l’allargament de la discussió i decisió recau sobre el govern de Banyoles, per tant de CiU, ja que són aquests els que han errat en programar. Per tant el problema no és que haguem de triar entre pet o merda, sinó de qui ens ha donat de menjar si l’ha fet indigest o no.

Disculpeu-me la comparació.... 

No hay comentarios: