viernes, 21 de agosto de 2015

El "postureo" polític.

Començo a escriure aquestes línies sabent que rebré per tots costat, però crec que és necessari reflexionar a vegades sobre allò que alguns fan o fem .
Hi ha quelcom de la nova política que no entenc: val més un bon "postuereo" que un fet real i palpable. I aquesta nova política de "postureo" la realitzen tots els partits, però és més habitual en els nous partits polítics tals com Podemos, Ciutadans i fins i tot la CUP. Què és el "postureo" polític? Doncs escenificar quelcom que saps que no porta enlloc però que en canvi et crea un bon rendiment polític dels teus votants i d'aquells que poden ser possibles votants teus. Bàsicament fer quelcom simbòlic de cara a la galeria.
Ahir llegia com la CUP de Barcelona proposava fer un ple extraordinari per abordar "la ruptura" i entre altres coses demanava la votació per adherir l'Ajuntament de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Barcelona en Comú i Ada Colau ja havien manifestat que si es vol que l'Ajuntament s'adhereixi a l'AMI es faci mitjançant una consulta ciutadana. Doncs la CUP, ERC i CDC s'han saltat la voluntat política de l'equip de govern, ara potser ho negociaran, per voler fer un ple extraordinari per abordar quelcom que ja es parlarà, gairebé de manera única, el pròxim 27S en unes eleccions que per alguns seran plebiscitàries i per altres constituents. És a dir, la CUP,ERC i CDC fan un "postureo" polític per parlar de quelcom que es decidirà en un breu , però d'aquesta manera "els seus" estaran contents de veure com "lluiten" pel procés.
Aquest "postureo" polític em sembla inoportú i ineficaç, tant si el realitzen uns, com altres com "els meus". Exemple clar va ser la moció de la CUP Banyoles per col•locar una estelada al balcó de l'Ajuntament de Banyoles des de l'11 de setembre fins a la independència efectiva. Una moció que va confrontar a gairebé tots els partits de l'Ajuntament Banyoles: CiU, ERC, CUP i ICV, per quelcom que era simbòlic i poca cosa més. No per col•locar una bandera a l'Ajuntament serem més o menys independentistes, quan a la ciutat ja n'hi ha dos, i alguns grups ja havíem proposat col·locar-ne una a un lloc pròxim de l'Ajuntament com la placeta que hi ha davant. Però alguns ja varen recollir les engrunes de la discussió, altres en vàrem sortir indemnes, i altres ha rebut cops per tots costats.
El "postureo" polític no s'acaba ni s'acabarà, per sort o per desgràcia, però segueixo dient que calen més fets i menys paraules.

1 comentario:

Unknown dijo...

Parla de postureo politic una persona d'esquerres que ara cobra com a càrrec de confiança, uns 2500€ el més, d'una alcaldesa de convergència.
Com diria en Groucho Marx, estos son mis principios, pero si no le gustan, tengo otros.