jueves, 20 de agosto de 2015

Mans al cap

Després d'una certa desconnexió de les vacances, tot i que he llegit cada dia els diaris habituals tals com El Punt, El Diari de Girona, La Vanguardia, El Periòdico i El País, em poso les mans al cap de llegir segons què de segons qui.
En els últims dies he llegit l'entrevista a LLuís Llach en la qual deia "No és que renunciem (fent referència a principis ideològics) però aparquem durant 12 o 18 mesos una colla de principic que són bàsics en les nostres vides i en els quals veiem fermament per aconseguir el pas de pantalla" una frase que recorda aquella mítica frase de Gorucho Marx dient "aquests són els meus principis, si no li agraden en tinc uns altres". També els twits de Raül Romeva del passat dilluns 17 d'agost dient "15. Un gobierno presidido por Artur Mas, sí, quien hasta ahora ha estado siempre a la altura de las demandas ciudadanas en esta cuestión ", cal posar de relleu la frase "en esta cuestión" que fa referència únicament a "el tema de procés". Curiós que qui es va presentar en una llista d'ICV-EUiA en coalició amb IU i amb el lema de "crisi de dretes, solucions d'esquerres" ara defensi a una persona que va aplicar les retallades més bèsties a Catalunya i també ha aprovat mesures econòmiques i laborals que han fet perdre poder autonòmic, com per exemple, la llei d'estabilitat econòmica del PP. I per últim el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, dient a El Matí de Catalunya Ràdio "no m'imagino la CUP investint president Mas, no podem avalar les seves polítiques ni tan sols el 28S", aquesta mateixa frase l'ha dit i repetit molts cops LLuís Rabell, cap de llista de Catalunya si que es pot, i l'han "atonyinat" per les xarxes socials, ara bé, avui l'ha dit la CUP i la gent ha aplaudit.
Em preocupa la deriva de deixar ideologia a un costat per defensar un sol tema, fins i tot quan defensant el tema és contradictori amb allò que has predicat en un passat, o fins i tot, al costat de persones amb les quals no havies compartit res. Un sol tema pot fer possible que abandonis lluites i ideologia? I en segon lloc em preocupa el "sedàs" que hi ha últimament en el nostre petit país on sembla que alguns hagi fet llista de bons o els nostres i els dolents o els que no són dels nostres. De veritat que el 27S ha de servir per fer un país en blanc i negre. Unes eleccions han de servir per això? I ho hem de fer en aquestes condicions de manipulació, destrucció i menys teniment. Doncs ho sento molt, però amb mi que no comptin aquells i aquelles que volen fer llistes incoherents i amb odi.

No hay comentarios: