martes, 12 de noviembre de 2013

La PAH Banyoles abandona la Taula pel Dret a l’Habitatge.

Avui dimarts dia 12 de novembre he rebut un correu electrònic, a la bústia electrónica de l’Ajuntament, anunciant que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca abandona la Taula pel Dret a l’Habitatge.
Ja fa temps que en parlem des d’ICV de la manca d’actuació i compromís de l’Ajuntament per tal de cercar solucions pels afectats/des per la hipoteca.  ICV hem anunciat molts cops que no ens arriben les actes de les reunions, que no veiem compromís real i encara menys accions. Aquesta visió resulta que la comparteix la PAH i per aquest motiu abandonen la Taula a l’espera que hi hagi un compromís més ferm per part del Govern de Banyoles.
Alguns podran criticar que la PAH demana molta rapidesa amb les accions i reaccions, però és que la realitat els desborda i cada dijous quan fan assemblees es troben amb situacions més difícils i més complexes, resultat de l’espiral diabòlic de la crisi econòmica.
Animo doncs al Govern de Banyoles a ser conseqüents i per tant a accelerar les accions i reaccions, per tal de poder tornar a tenir la PAH a la Taula i poder treballar, ara si, de manera conjunta i còmode. 


PD: aprofito aquest espai per enviar molts ànims a tota la gent que està treballant per tal d'apagar el foc de l'Empordà; bombers, mossos, ADFs, Forestals, regidors, pagesos/es, alcaldes... La feina que esteu fent és d'un valor incalculable.


A continuació us adjunto la carta que hem rebut: 


Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Banyoles els fem arribar la nostra decisió de desvincular-nos de la "Taula de coordinació pel dret a l'habitatge" donat el reiterat incompliment dels acords establerts tant per la pròpia "taula" com des de l'Ajuntament. Procedim a detallar les raons d’aquesta decisió:
-Incompliment de la moció del 18 de febrer del 2013, aprovada per unanimitat en la que l'Ajuntament de Banyoles adquiria el compromís de fer-se càrrec dels IBI's i les plusvàlues que obstaculitzessin el procés per aconseguir la dació en pagament. Cap de les persones que ha presentat la instància a l’Ajuntament, s'ha vist lliure del pagament dels tributs municipals, tot i la situació de precarietat econòmica en la que es troben immerses.
-Manca de voluntat política per trobar solucions: Tres mesos després d'aprovar la moció del 18 de febrer del 2013, l’Ajuntament no havia estat capaç de trobar la manera de portar-la a la pràctica, amb arguments com “no sabem com fer-ho” o “l’interventor no ens ho deixa fer”.
-Falta de rigor en les reunions: Excepte en les 2 primeres reunions de la "taula", mai hem rebut cap acta on es reflectissin els punts i els acords establerts. Tot i haver-ho demanat més d’una vegada, l’Ajuntament ha ignorat la nostra petició, de manera que la PAH no pot fer un seguiment dels temes tractats en les anteriors reunions. 
-Una de les mesures per pal.liar els efectes de la crisi en les famílies en risc d'exclusió social és el fons de pisos socials de que disposa l'ajuntament. Aquest fons està constituit per un nombre clarament insuficient i no em vist cap mesura de presió aplicada per l'ajuntament dirigida a que les entitats bancàries cedisin pisos buits per incorporar-los a aquest fons. Lúnic que s'ha fet ha estat tres reunions amb els directors d'algunes entitats i el resultat ha estat 1 pis més per al fons en qüestió. Això evidencia, una vegada més, la parcialitat de l'ajuntament en aquesta crisi
Per tots aquests motius creiem que la Taula de coordinació pel dret a l'habitatge no està resultant un organisme útil i donat el volum de feina que tenim, considerem innecessari continuar assistint a aquestes reunions.
Si l'Ajuntament de Banyoles compleix amb el pactat i demostra una voluntat real per solucionar els problemes ciutadans que es treballen, estudiarem la possibilitat de tornar-ne a formar part.



Banyoles, 12 de novembre de 2013

No hay comentarios: