martes, 24 de febrero de 2015

Recuperem el Monestir?



Ahir nit va haver-hi ple municipal amb un punt molt important i molt discutit. Un acord entre l’Ajuntament de Banyoles i el Bisbat de Girona pel qual aquest últim cedeix per 25 anys l’ús del Monestir a l’Ajuntament. A priori sembla, i és, una bona noticia.  La ciutat disposarà d’aquest patrimoni per fer-ne l’ús que en cregui convenient, sempre que vulgui, però no com vulgui, hi haurà una comissió de seguiment que vetllarà per tal que les activitats que s’hi realitzin no vagin en contra del “pensament” del Bisbat.

Disposar d’aquesta infraestructura és una gran oportunitat, però a quin preu? A quines condicions? Amb quina responsabilitat? Amb quina intenció? Què en treu el Bisbat? Quina inversió per millorar hem de fer-hi? Preguntes amb respostes que no es resolen amb el document que firmaran l’Ajuntament i el Bisbat.

Més enllà dels dubtes que des d’ICV-IdB varem reclamar un pla de museïtzació, un pla d’inversions per millorar l’accés, un llistat del patrimoni i l’estat en el que està.

Així com també podríem haver anat més enllà, la cessió  del Monestir no és en la seva totalitat. Deixa sense cedir la Casa Missió i la residència de Capellans, així com també l’entorn del Monestir. Per ICV-IdB hauria estat un encert haver negociat també per tal que el Bisbat cedís l’entorn del Monestir i  convertir-lo en un espai verd obert a tothom.

ICV-IdB ens varem abstenir, creient que era una bona proposta però mancada d’ambició i amb alguns dubtes. 

No hay comentarios: