viernes, 12 de diciembre de 2014

Consell de Salut de Banyoles.

Ahir nit es va reunir el Consell Municipal de Salut. Aquest Consell va ser impulsat per l’anterior regidora d’ICV-IdB Núria Langa en l’anterior mandat, 2007-2011.

A la reunió d’ahir es va fer repàs de les accions que s’han fet al llarg del 2014: xerrades, accions, activitats de commemoració dels 50 anys de l’edifici Salus Informorum de Banyoles i altres coses que es tenen previst pel futur.

Des d’ICV-IdB sempre que assistim a aquestes reunions aprofitem per demanar informació i accions. En aquest cas varem fer les següents preguntes i propostes:

  • Més divulgació i implicació de l’Ajuntament de Banyoles amb les activitats que es realitzen per la Marató.
  • Informació dels metges i metgesses del CAP Banyoles relacionades amb la pobresa energètica: hi ha un protocol, s’actua conjuntament amb Serveis Socials, han detectat més casos de malalties o complicacions de salut relacionades amb aquest tema?
  • Informació sobre la pobresa alimentària. Varem aprofitar per parlar de la necessitat de que les beques menjador concedides aquest curs escolar 2014/2015 i que corresponen al 50% del curs (90 dies lectius) no es compactin com algunes AMiPA sinó que s’allarguin en el temps.
  • Eliminació de les imatges religioses dels llocs comuns de la Salus Informorum. Amb tot el respecte per la institució i la propietat de l’edifici, des d’ICV hem rebut queixes i opinions sobre algunes imatges que hi ha en aquest edifici sanitari, que tot hi ser privat cal recordar que exerceix de lloc públic per urgències de 20h a 8h cada dia i els caps de setmana. Des d’ICV-IdB creiem que un lloc de concurrència pública i que rep diners públics hauria de ser, com a mínim en els espai comuns: sales d’espera, passadissos, boxs, consultes… llocs sense simbologia religiosa de cap tipus. 

No hay comentarios: