jueves, 11 de diciembre de 2014

Els carrers i places de Banyoles en gris

La Susanna Cros en el seu bloc reflexionava sobre la renovació del Carrer Canat, enllaç: https://susannacros.wordpress.com/2014/10/20/carrer-canat-carrer-espatllat/ 
En destacaria el següent paràgraf: “Podem estar d’acord en què les retallades han provocat a les administracions la necessitat de treballar amb personal, materials i recursos més limitats, però aquest no és un argument suficient per justificar mancances de concepte, de disseny. Evidentment, és de vital importància mantenir i renovar les xarxes de sanejament i de serveis, però, a més d’apostar per la funcionalitat, ho hem de fer també per la delicadesa. Tinguem-ho en compte ara que han començat les obres dels carrers Vallespirans, Barca i Estany i de la plaça del Carme. Cal reivindicar més creativitat i sensibilitat a l’hora de dissenyar l’espai públic, encara que es tracti de mers (aparentment) carrers: és on hi fem vida, també.” 

Aquest article el va publicar al la Revista Els Colors i en aquell moment la vaig felicitar per la reflexió que molts dels que hi passem i hi transitem hem vist com aquell carrer ha quedat gris, apagat i poc funcional. La posada en “servei” de les pilones en forma de “B”, “N” i “Y” ja varen ser motiu de crítica i burla per moltes persones que es van sumar al despropòsit del disseny del carrer en general. 
Ara finalitzen les obres de la Plaça del Carme i carrers adjacents. Ja a la presentació del projecte qui us escriu va manifestar la seva preocupació per diferents aspectes de la renovació: els carrers eren d’un sol nivell, es tendia a seguir la línia feta amb el Carrer Canat, es reduïa l’arbrat... En aquella ocasió vaig demanar que es reflexiones sobre el model i es van introduir diferents canvis: més verd i diferents nivells per a cotxes i vianants per exemple. Ara un com mig finalitzades les obres es pot comprovar que el gran problema d’aquestes renovacions han estat i seran que es pensen en gris, amb poc disseny i manca d’imaginació. 

La necessitat inqüestionable de millorar aquell espai i carrers ha quedat deslluïda per un mal disseny i concepció. Una llàstima i una oportunitat perduda.

No hay comentarios: