miércoles, 10 de diciembre de 2014

La necessitat de millorar la comunicació a l’Ajuntament de Banyoles.

Per motius personal vaig estar fora el dies de les gran pluges a les comarques gironines. Aquells dies vaig rebre diferents trucades i “whats app” de persones que demanaven informació sobre l’estat de la ciutat amb les pluges. La web de l’Ajuntament no informava de res i l’absència de Facebook i Twitter institucional no permetien informar a la gent. Aquells dies recorríem als canals de la Generalitat, Protecció Civil i Emergències per informar-nos. La informació  local la  teníem de la forma  típica i tòpica de sempre: veïns /es, amics i amigues i rumors twiteros i facebookeros.

Ahir dimarts varem tenir un episodi de vent fort, sumat a un greu accident a la C66. La informació era nul·la i inexistent per part de l’Ajuntament de Banyoles: ni recomanacions, ni suggeriments, ni informacions ni res.

Avui una persona resident a Sant Miquel de Campmajor em comentava que les obres d’asfaltatge del Passeig de la Puda no comptaven amb cap cartell indicatiu del dies que es realitzarien, i les persones que accedien a Banyoles per aquella entrada, es trobaven tallat i havien de buscar-se la vida per arribar al seu destí. Que costava posar cartells els dies anteriors a les obres per tal que aquestes persones que venen cada dia a Banyoles poguessin organitzar-se millor.

Aquest estiu una amiga va estar de vacances a Japó i es va sorprendre quan un dia TOTS els mòbils de la sala van rebre, fins hi tot el seu, un missatge del Govern nipó avisant d’un terratrèmol i de les conseqüències que havia tingut. A Catalunya algunes estem donats d’alta  l’app del mòbil que t’informa d’urgències i emergències. A Banyoles no podríem tenir una app que ens servis per informar? O una llista de correus electrònics per informar? O més fàcil una Twitter o Facebook institucional que servís per informar de tot i en tot 

moment.

La no informació d’obres, talls de carrers, d’episodis de fred, pluges o vent, un canal on recomani, informi, suggereixi.... demostren que l’Ajuntament de Banyoles referent a la comunicació, entre d’altres coses,  viu al s.XIX. 

Us adjunto una captura del Twitter de l'Ajuntament de Lloret de Mar informant ahir. 

No hay comentarios: